مبانی نظری تحقیق مشاوره تحصیلی

دسته بندي : گوناگون » مبانی نظری
مبانی نظری تحقیق مشاوره تحصیلی
مقدمه:
نياز انسان به راهنمايي و مشورت با ديگران در تصميم گيري ، انتخاب و بکار گيري راه حلهاي مناسب در زندگي بر کسي پوشيده نيست. خصوصا در سنيني که فرد ناچار به انجام انتخابهاي مهمي است. مسلما چنين مشاوره‌ها و راهنماييهايي کمک شايان توجهي در اقدامات درست و مناسب او خواهد داشت و از خطا رفتن راهها و تصميمات انتخابي جلوگيري خواهد نمود. بيشتر عدم موفقيتها ، شکست و در نيمه راه ماندنها ، ناشي از عدم داشتن اطلاعات کافي در زمينه موضوع و انجام انتخابهاي نادرست است. از اينرو چنانچه انجام مشاوره در زمينه‌هاي مختلف مثل مشاوره ازدواج ، مشاوره در شرايط بحراني ، مشاوره شغلي و غيره اهميت دارد در زمينه تحصيلي نيز حائز اهميت فراوان است.
ضرورت مشاوره تحصيلي براي دانش آموزان:
مشاوره تحصيلي به دانش آموزان کمک مي‌کند ويژگيها و استعدادهاي خود را بهتر بشناسند و به شرايط و خصوصياتي که يا توجهي به آنها نداشته‌اند و يا ميزان توجه به آنها کمتر بوده است با دقت بيشتري نگاه کنند. علاوه بر اين اطلاعات آنها را در زمينه‌هاي مختلف تحصيلي بالاتر بوده و در صورت وجود نواقصي در عملکردشان آنها را شناسايي کرده و راه حلهايي براي رفع نواقص ارائه مي‌کند. به اين ترتيب دانش آموزان مي‌توانند عملکرد بهتري نسبت به قبل در زمينه درسي داشته باشند انتخابهاي مفيدي انجام دهند و اشکالات احتمالي را رفع نمايند.
ضرورت مشاوره تحصيلي براي والدين:
در امر تحصيل فرزندان ، خانواده و والدين نقش بسزايي دارند. بطوريکه عامل خانواده از عوامل مهم در زمينه پيشرفت تحصيلي دانش آموز يا وقوع افت تحصيلي است. انگيزه‌ها و علايق تحصيلي دانش آموز در خانواده شکل مي‌گيرد و به آن جهت داده مي‌شود و مسيري براي هدايت آن فراهم مي‌شود. خانواده سرعت دانش آموز را در رسيدن به اهداف تحصيلي تنظيم مي‌کند. خانواده‌هاي بدون انگيزه ، بدون اطلاع و غير فعال موجب کاهش سرعت دانش آموزان بااستعداد مي‌شوند. از اينرو در فرآيند مشاوره تحصيلي ، لزوم انجام مشاوره با والدين ضرورت و اهميت خاصي پيدا مي‌کند. از اينرو لازم به نظر مي‌رسد والدين و بطور کلي خانواده نيز اطلاعات کافي از ويژگيها و استعدادهاي فرزندان خود کسب نمايند، اطلاعات بيشتري در زمينه‌هاي تحصيلي کسب کنند و کمکها و ياريهاي مفيدي براي فرزندان دانش آموز خود فراهم کنند.
ضرورت مشاوره تحصيلي در زمينه انتخاب رشته مشاغل:
گاه انتخابهايي که دانش آموزان در زمينه رشته‌ها و مشاغل انجام مي‌دهند عاري از هر گونه دليل منطقي و اطلاعات مناسب است. معيارهايي که دانش آموزان در چنين مواردي براي انتخابهاي خود برمي‌گزينند ملاکهايي کاذب و نامناسب است. مثل انتخاب رشته رياضي فيزيک به خاطر وجهه اجتماعي آن ، يا به خاطر چشم هم چشمي و يا به خاطر دنباله روي از يک دوست و يا همراه با او بودن در طول تحصيل. چنين انتخابهايي به احتمال بيشتري محکوم به شکست خواهند بود. شکست يا در مرحله سالهاي دبيرستان به صورت کاهش در نمرات ، عدم موفقيت در کنکور و در سنين بالاتر در انتخاب رشته در زمينه انتخاب رشته تحصيلي. مشاوره از آن جهت ضرورت مي‌يابد که اهميت چنين انتخابهايي به دانش آموز گوشزد شود تا او ملاکهاي مناسبي براي تصميمهاي خود اتخاذ کند و از احتمال شکست خود در آينده پيشگيري نمايد.
ضرورت مشاوره تحصيلي در زمينه جلوگيري از افت تحصيلي:
برخي از دانش آموزان به خاطر شرايط ويژه‌اي که دارند بيشتر در معرض افت تحصيلي هستند و برخي از آنها افتان و خيزان تجربههايي از افت تحصيلي داشته‌اند. برخي از علل افت تحصيلي اين دانش آموزان به عوامل بيروني مثل خانواده ، مدرسه و ... مربوط مي‌شود. و برخي از علل ، علل فردي هستند مثل انگيزه خود دانش آموز ، روشهاي مطالعه و برنامه ريزي، علايق و استعدادها و غيره. مشاوره تحصيلي براي اين دسته از دانش آموزان اهميت بسزايي دارد. در جريان مشاوره تحصيلي به اين دانش آموزان کمک مي‌شود علت افتها و شکستهاي خود را بشناسند و با راهکارهايي آشنا شوند که به آنها در رفع آن علتها و يا کاهش تاثير آنها در مسائل تحصيليشان کمک مي‌کنند. انجام چنين مشاوره‌هايي مي‌تواند با احياي نيروهاي بالقوه فرد او را در تمام مسير تحصيلي‌اش همراهي کند.
دسته بندی: گوناگون » مبانی نظری

تعداد مشاهده: 7852 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش - دارای منبع

تعداد صفحات: 38

حجم فایل:153 کیلوبایت

 قیمت: 25,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252